Handla med kryptovaluta

13 Feb

Kryptovaluta har exploderat som finansiell tillgång de senaste åren, fler och fler svenskar har fått upp ögonen för kryptohandel.

Vill du börja handla med kryptovalutor men vet inte hur du ska komma igång? Eller kanske handlar du redan men vill lära dig mer om hur du kan göra det professionellt? I det här blogginlägget kommer jag att dela med mig av några tips och tricks som jag har lärt mig av att handla med krypto från min lägenhet i Sverige.

För det första är det viktigt att ha en god förståelse för marknaden och de olika kryptovalutor som finns tillgängliga. Detta kan göras genom att läsa nyheter och bloggar om kryptovalutor, ett bra ställe att starta på är sajten Cryptoholics som brukar vara snabba på att plocka upp de senaste trenderna, samt genom att följa prisrörelser på olika börser. När du har en allmän uppfattning om vad som händer på marknaden kan du börja leta efter en kryptobörs att handla på.

Vilken kryptobörs ska jag använda?

Det finns många olika kryptobörser där du kan handla, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Den mest populära börsen i Sverige just nu är eToro som erbjuder en rad avancerade funktioner som hävstångshandel och stopp loss. Men om du vill komma igång direkt utan att lära dig för mycket om hur allt fungerar så kan Trijo vara ett bättre alternativ för dig.

Hur du börjar handla på en börs

När du har valt en börs är nästa steg att skapa ett konto och sätta in pengar. Varje börs har sin egen process för detta, men de flesta kräver att du anger namn, e-postadress och lösenord. Därefter måste du göra en insättning. Minsta belopp att sätta in varierar på olika handelsplatser.

När du har gjort din insättning är det dags att välja vilka mynt du vill köpa eller sälja. Börsen kommer att ha sin egen lista över tillgängliga valutor och hur mycket de kostar per enhet. Några av de populäraste kryptovalutorna att handla med är Bitcoin, Ethereum, Cardano och XRP.

Ska jag köpa eller sälja?

Svaret på denna fråga beror på ett antal faktorer, bland annat de rådande marknadsförhållandena och din personliga ekonomiska situation. I allmänhet bör du köpa kryptovalutor när priset är lågt och sälja dem när priset är högt. Det är dock viktigt att du gör din egen forskning och fattar dina egna beslut utifrån vad du tror kommer att hända i framtiden.

Hur man ställer in en “stop loss”

En av de viktigaste sakerna att veta när man handlar med kryptovalutor är hur man använder “stop loss”. En stop loss är en funktion på de flesta börser som gör att du automatiskt kan sälja (eller köpa) en viss mängd kryptovaluta när den når ett visst pris. Detta kan vara användbart om du vill skydda din investering från plötsliga rörelser i priset för valutan.

Sammanfattning

I det här blogginlägget har jag delat med mig av några tips och tricks som jag har lärt mig genom att handla med krypto från min lägenhet i Sverige. Dessa tips inkluderar att förstå marknaden, välja en börs, göra en insättning, köpa eller sälja kryptovalutor och använda stopp loss. Att handla med kryptovaluta kan vara lönsamt om det görs på rätt sätt (men också stora risker att förlora sina pengar).

Leave a Reply

Your email address will not be published.