Onlinejobb som kräver liten eller ingen erfarenhet

4 May

Det är inte alla som vill arbeta hemma som söker långsiktiga karriärmöjligheter. Ibland vill man bara ha något relativt enkelt där man snabbt kan tjäna lite extra pengar. Om det är ditt mål kan följande onlinejobb vara av intresse.

Vissa möjligheter kan inledas samma dag som du ansöker om dem. De kräver också ett mycket litet engagemang och kan vanligtvis göras på ditt schema.

Observera att dessa jobb inte betalar mycket och att de inte kommer att ge en referens till ditt CV. Du kan därför behöva ha mer än ett onlinejobb för att få din önskade inkomst. När du sorterar bland andra möjligheter bör du också veta hur du känner igen och undviker bedrägerier i samband med arbete hemma.

1. Mikrojobb

Ett mikrojobb är vanligtvis en liten uppgift på nätet för vilken du får en lika liten avgift, vanligtvis några cent eller dollar. De kallas ibland för korta uppgifter.

Dessa jobb görs genom att logga in på ett företags webbplats och välja uppgifter, ibland helt enkelt genom att klicka på en länk. Amazons Mechanical Turk, Clickworker och ySense erbjuder dessa typer av uppgifter.

Jobb kan också hittas på marknadsplatser för tjänster på nätet. Här erbjuder arbetstagare små tjänster, vanligtvis mot en fast avgift, och köparna går igenom marknadsplatsen för att hitta personer som erbjuder de tjänster de behöver.

Jobbmöjligheterna omfattar crowdsourcingprojekt, som liknar datainmatning, där företag anlitar en armé av virtuella arbetstagare för att utföra en liten del av ett större projekt. Arbetstagare kan också dra nytta av belöningsprogram och undersökningar, som kanske är de ursprungliga mikrojobben för hemarbete.

Eftersom arvodet är så litet och uppgiften tar så lite tid är målet att utföra så många uppgifter som möjligt. Du bör dock förstå lönepolicyn, eftersom många av dessa företag har en minimiutbetalning, vilket innebär att om du tjänar 8,55 dollar på att göra 20 mikrojobb kan du behöva vänta tills du har tjänat så mycket som 50 dollar för att faktiskt få dina pengar.

2. Jury på nätet

Advokater som förbereder sig för en rättegång skapar ofta en låtsasjury för att få feedback från personer som liknar dem som eventuellt kommer att sitta i en jury. Eftersom det kan vara dyrt att ha en låtsasjury på plats är billigare online-jurymedlemmar ett logiskt alternativ. De kan lyssna på ljud- och videopresentationer eller läsa materialet och svara på frågor.

Eftersom advokater söker personer som matchar profilen för potentiella verkliga jurymedlemmar, ställer onlinejuryföretag detaljerade frågor till de sökande. Observera att du aldrig ska lämna ut ditt personnummer, ditt kreditkort eller din bankinformation. Företagen betalar vanligtvis mellan 10 och 60 dollar till onlinejuryn. Eftersom de flesta onlinejuryföretag inte behöver många jurymedlemmar har du större chans att bli utvald till “jurytjänstgöring” om du anmäler dig till flera företag.

För att bli onlinejurymedlem måste du registrera dig hos flera juryföretag, vilket innebär att du måste fylla i ett omfattande frågeformulär. Du måste också uppfylla vissa kvalifikationer, som varierar mellan olika län.

3. Inmatning av uppgifter

Datainmatning online är ett växande område för arbete hemma. Ny teknik gör det lättare för företag att anlita oberoende entreprenörer för att arbeta med datainmatningsprojekt.

Datainmatningsoperatörer kan få tillgång till ett företags infrastruktur på distans eller använda crowdsourcing-teknik. Datainmatning kan omfatta områden som grundläggande allmän transkription; de flesta transkriberingsuppgifter kräver dock ytterligare erfarenhet.

4. Testning av webbplatser eller program

Om du har åsikter om vad som fungerar och vad som inte fungerar på webben kan du passa för ett jobb inom testning av webbplatser. Användartestare kan också få ytterligare arbete med att granska webbplatser eller mobilapplikationer som kanske fortfarande är under utveckling. Du behöver inte vara särskilt kunnig om internet eftersom vissa utvecklare vill ha en nybörjarsynpunkt.

Användbarhetstestare ombeds utföra tester utifrån sina demografiska profiler, till exempel utbildning, webbkunskap, ålder och användning av sociala medier. De får sedan frågor att besvara eller uppgifter att utföra, till exempel att registrera sig på en webbplats och sedan ge feedback online. En recension tar vanligen 15-20 minuter och ger vanligtvis cirka 10 dollar. Efter att ha slutfört en granskning får testarna inte betalt förrän kunden godkänner deras feedback. Arbetet kan avvisas och inte betalas på grund av tekniska problem, brist på detaljer eller andra problem som kunden bestämmer.

Dessa tjänster finns främst i alla företag som är involverade i e-handel, som genomför kommersiella transaktioner elektroniskt på nätet. Exempel är Amazon, eBay och Paypal.

5. Utvärderare av sökningar

Utvärderare av sökmotorer granskar sökresultat på internet och ger feedback om huruvida de är korrekta, relevanta och fria från skräppost. För att kunna göra detta måste utvärderaren vara kunnig om den aktuella kulturen och internet och ha god kommunikationsförmåga. Ibland krävs eller föredras en högskoleexamen, men direkt erfarenhet är inte obligatorisk. Denna särskilda möjlighet att arbeta hemma kräver viss erfarenhet men ger en högre lön.

Dessa jobb är ofta för tvåspråkiga personer, även om det finns några jobb som enbart är på engelska. Jobbet som sökutvärderare har många namn, till exempel sökutvärderare, internetbedömare, kvalitetsbedömare av annonser eller internetdomare.

Företag som erbjuder den här typen av jobb är bland annat Google, Appen, Lionbridge och Workforce Logiq.

6. Korrekturläsare

Om du har ett öga för att upptäcka stavfel och skrivfel kan du vara väl lämpad som korrekturläsare. Det här jobbet kan dock kräva att du går en kurs i korrekturläsning eller att du har viss tidigare erfarenhet, eller så kan du behöva göra ett test innan du blir anställd.

7. Virtuell assistent

Som virtuell assistent får du arbetsuppgifter som liknar en kontorsassistent. Även om du kommer att arbeta hemifrån bör du vara mycket organiserad, effektiv och pålitlig. Arbetsuppgifterna omfattar vanligtvis arkivering och underhåll av register, schemaläggning av möten och evenemang samt telefonsvarning.

Många företag anställer virtuella assistenter. Till exempel Servcorp, som grundades 1978 i Sydney, Australien, erbjuder virtuella kontor och tjänster över hela världen. Företaget erbjuder arbetsstationer, mötesrum, medarbetare, teknik och allt annat som behövs för att stödja ditt företag. Timeetc är ett annat företag som tillhandahåller virtuella assistenter som hjälper kunderna att nå sina mål. Företaget erbjuder en gratis provperiod genom att låta en virtuell assistent utföra en inledande uppgift.

Leave a Reply

Your email address will not be published.