Tjäna pengar med krypto staking

24 May

Om du är kryptoinvesterare är staking ett begrepp som du kanske hört talas om. Staking är det sätt många kryptovalutor verifierar sina transaktioner, och det gör det möjligt för deltagarna att få belöningar på sina innehav.

Men vad är krypto staking? Staking av kryptovalutor är en process som innebär att du engagerar dina kryptotillgångar för att stödja ett blockkedjenätverk och bekräfta transaktioner.

“Staking” är tillgängligt med kryptovalutor som använder proof-of-stake-modellen för att behandla betalningar. Det är ett mer energieffektivt alternativ till den ursprungliga proof-of-work-modellen. Proof-of-work kräver miningenheter som använder datorkraft för att lösa matematiska ekvationer.

Staking kan vara ett utmärkt sätt att använda dina kryptovalutor för att generera passiva inkomster, särskilt eftersom vissa kryptovalutor erbjuder höga räntor för staking. Innan du börjar är det viktigt att du förstår helt och hållet hur krypto staking fungerar.

Hur staking i krypto fungerar

Med kryptovalutor som använder proof-of-stake-modellen är staking hur nya transaktioner läggs till i blockkedjan.

Först “pantar” deltagarna sina mynt till kryptovalutaprotokollet. Från dessa deltagare väljer protokollet validerare som bekräftar transaktionsblock. Ju fler mynt du pantar, desto större är sannolikheten att du väljs ut som validerare.

Varje gång ett block läggs till i blockkedjan, präglas nya kryptovalutamynt och delas ut som insatsbelöningar till blockets validerare. I de flesta fall är belöningarna samma typ av kryptovaluta som deltagarna satsar. Vissa blockkedjor använder ibland en annan typ av kryptovaluta för belöningar.

Om du vill satsa krypto måste du äga en kryptovaluta som använder proof-of-stake-modellen. Därefter kan du välja det belopp du vill satsa. Du kan göra detta via många populära kryptovalutabörser.

Dina mynt är fortfarande i din ägo när du satsar dem. Du sätter i huvudsak dessa satsade mynt i arbete, och du är fri att ta tillbaka dem senare om du vill handla med dem. Det kan hända att processen inte sker omedelbart; med vissa kryptovalutor krävs det att du satsar mynt under en viss tid.

Staking är inte möjligt med alla typer av kryptovalutor. Det är endast tillgängligt med kryptovalutor som använder proof-of-stake-modellen.

Många kryptovalutor använder proof-of-work-modellen för att lägga till block till sina blockkedjor. Problemet med proof-of-work är att den kräver avsevärd datorkraft. Det har lett till stor energiförbrukning från kryptovalutor som använder proof of work. Bitcoin (BTC) i synnerhet har kritiserats på grund av miljöproblem.

Proof of stake kräver å andra sidan inte alls lika mycket energi. Det gör det också till ett mer skalbart alternativ som kan hantera ett större antal transaktioner.

Att satsa kryptovaluta kan verka lite förvirrande första gången, men det är en enkel process när du väl har fått grepp om den. Läs mer om staking på kryptobull.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.